ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Το σημερινό υπέρογκο κόστος ενέργειας για θέρμανση – ψύξη , ηλεκτρισμό και διαβίωση εν γένει αποτελεί πλέον ένα τεράστιΟ αγκάθι στην επιβίωση μας , καθώς μας επιβαρύνει οικονομικά και ψυχολογικά και πολλές φορές αντί να βελτιώνουμε τις συνθήκες εκσυγχρονισμού και τεχνολογίας που πλέον έχουμε στα χέρια μας , μας επιστρέφει σε μια κατάσταση παρελθοντικών ετών δημιουργώντας προβλήματα στην υγεία μα σωματική και ψυχική . Η ενεργειακή αναβάθμιση σε κτίρια , Κατοικίες , Επαγγελματικούς χώρους είναι μια πρόκληση που δεν έχει προκληθεί από εμάς αλλά πρέπει να επιλυθεί από εμάς δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας για εμάς , την οικογένεια μας , τουσς επισκέπτες μας και την παρακαταθήκη προς τους απογόνους μας . Το ενεργειακό αποτύπωμα προς την Μητέρα Γαία και τα Εμβια όντα που υπάρχουν σε αυτή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που σε συνδυασμό με την επιβάρυνση  σε οικονομικό αλλά και ψυχικό επίπεδο μας δημιουργεί μία νατανάκλαση που επιστρέφει σε εμάς με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Υπάρχουν λύσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης σε Κατοικίες & Επαγγελματικούς χώρους που σίγουρα μέσω της κοινωνίας της πληροφοφορίας και της εξέλιξης των Υλικών και της Τεχνολογίας μπορούμε να αποφύγουμε με απόσβεση σε λογικό χρονικό διάστημα χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν και δεδομένα προηγούμενων ετών . Η διάθεση μας είναι να σας προτείνουμε τις απαιτούμενες λύσεις για την Ενεργειακή Θωράκιση των κτιρίων σας εξετάζοντας με προσοχή όλα τα δεδομένα κατασκευής με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής σας και την απαλλαγή της οικονομικής επιβάρυνσης σας με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και επιβίσωσης . Μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» έχουμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ενεργειακές μας καταναλώσεις με εκμετάλευση των εργαλείων που μας δίνονατι για τις επιλέξιμες δαπάνες που μας προσφέρονται και να επιτύχουμε αποτελέσματα που πριν μερικά χρόνια θα φαίνονταν αδύνατον να επιτευχθούν .

Το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Έτσι μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση αυξάνετε πολλαπλάσια την αξία του ακινήτου σας.
Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που βίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/m2 και έχουν καταταχθεί βάσει του Π.Ε.Α. (Ενεργειακό Πιστοποιητικό) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της κατηγορίας Δ.
Για την ένταξη στο Πρόγραμμα υπάρχουν προϋποθέσεις που αφορούν στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τις παρεμβάσεις του Προγράμματος θα πρέπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου αναφοράς.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπεριλαμβάνονται εξώπορτα κτιρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπεριλαμβάνονται αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.

Είναι ώρα να επενδύσετε στην αξιοποίηση του ακινήτου σας, να μειώσετε το κόστος θέρμανσης και ψύξης και να επωφεληθείτε στην καθημερινότητά σας αλλάζοντας την ποιότητα ζωής.

Κοινοποίηση σελίδας